Aviyal / அவியல்

aviyal 1 copy

Ingredients:

Mix vegetables { beans, carrot, brinjal, radish, potato, avaraikai, chow chow } – 2 cups { chopped}

Grated coconut – 1/2 cup

Green chilly – 1 {or} as needed

Tomato – 1

Cumin seeds – 1 tsp

Cashew  – 5

Coriender leaves – few

For Tempering :

Oil – 1 tsp

Mustard seeds – 1 tsp

Cumin seeds – 1 tsp

Black gram dal – 1 tsp

Asafoetida – 1 generous pinch

Curry leaves – few

Method :

  • Wash and cut all the vegetables, take a pan or kadai add all vegetables + water + salt allow to cook.
  • Then grind the coconut + tomato + green chilly + cashew {soaked} into fine paste.
  • Heat oil in a kadai add the ingredients given below for tempering.
  • Then add cooked vegetables + ground paste.
  • Then allow to cook for 5 to 10 minutes.
  • Then switch off the flame.
  • Then garnish with coriander leaves.
  • Serve it hot with paruppu adai.

Notes :

  • you can use these vegetables { plaintain, yam, bottlegourd, snakegourd, nookal } also.
  • If you avoid cashew , then you can use roasted gram also.
  • If you avoid tomato, then you can use curd also.

–Pushpa Prakash

 

தேவையான பொருட்கள் :

காய்கறி கலவை {பீன்ஸ் + கேரட் + கோஸ் + கத்திரிகாய் + முள்ளங்கி + உருளைக்கிழங்கு + அவரைக்காய் + சௌசௌ} – 2 கப் {நறுக்கியது}

துருவிய தேங்காய் – 1/2 கப்

பச்சை மிளகாய் – 1 {அ} காரத்திற்கு ஏற்ப

தக்காளி – 1

சீரகம் – 1 தேக்கரண்டி

முந்திரி – 5

கொத்தமல்லி – சிறிதளவு

தாளிக்க:

எண்ணெய் – 1 தேக்கரண்டி

கடுகு – 1 தேக்கரண்டி

சீரகம் – 1 தேக்கரண்டி

உடைத்த உளுந்து – 1 தேக்கரண்டி

பெருங்காயம் – 1 சிட்டிகை

கறிவேப்பிலை – சிறிதளவு

 

 

செய்முறை :

  • காய்கறிகளை தண்ணீர், உப்பு சேர்த்து வேக வைத்து கொள்ளவும்.
  • தேங்காய், தக்காளி, சீரகம், பச்சை மிளகாய், ஊற வைத்த முந்திரி சேர்த்து அரைத்து கொள்ளவும்.
  • ஒரு வாணலில் எண்ணெய் விட்டு தாளிக்க கொடுக்கப்பட்டுள்ள பொருட்களால் தாளித்து வேக வைத்த காய்கறிகள் + அரைத்த விழுதை சேர்க்கவும்.
  • 5 லிருந்து 10 கழித்து அடுப்பை அணைக்கவும்.
  • கொத்தமல்லியால் அலங்கரித்து அவியலை பருப்பு அடையுடன் பரிமாறவும்.

 

குறிப்பு:

  • வாழைக்காய், கருணைக்கிழங்கு, சுரைக்காய், புடலங்காய், நூக்கல் போன்ற காய்கறிகளையும் பயன்படுத்தலாம்.
  • முந்திரிக்கு பதிலாக பொட்டுகடலையும் பயன்படுத்தலாம்.
  • தக்காளிக்கு பதிலாக அவியலில் தயிர் சேர்த்தும் செய்யலாம்.

 

–புஷ்பா பிரகாஷ்

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. sundarijothi says:

    பல காய்கறிகள் சேர்ந்து செய்வது …நாக்குக்கும் சுவை…உடலுக்கும் பலம். மிக நன்று.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s