Kambu dosa|கம்பு தோசை

kambu dosa 1

Ingredients

Pearl millet /Kambu flour – 1 cup

Dosa batter -1/2 cup

Salt – as needed

Method

In a bowl mix kambu flour and water. Mix well and without any lumps.

Mix it with dosa batter.

Leave it for 1/2 an hour or 1 hour.

Heat the dosa tawa and make it as dosa.cook it in both sides.

Serve the healthy kambu dosa with chutney or sambar.

– -Pushpa Prakash

தேவையான பொருட்கள் :

கம்பு மாவு – 1 கப்

தோசை மாவு – 1/2 கப்

உப்பு – தேவையான அளவு

 

செய்முறை :

  • முதலில் கம்பு மாவில் சிறிது உப்பு சேர்த்து தண்ணீர் விட்டு கட்டி இல்லாமல் கரைத்து கொள்ளவும்.
  • பின் கரைத்த கம்பு மாவை தோசை மாவுடன் சேர்த்து நன்கு கலக்கவும்.
  • அரை மணி {அ} ஒரு மணி நேரம் புளிக்க விடவும்.
  • பின் தோசை கல்லை சூடாக்கி எண்ணெய் விட்டு மாவை ஊற்றி இரு புறமும் நன்கு வேக வைத்து எடுக்கவும்.
  • சுவையும், சத்தும் நிறைந்த கம்பு தோசையை சட்னி {அ} சாம்பாருடன் பரிமாறவும்.

 

–புஷ்பா பிரகாஷ்

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s