Sweet chapathi/Banana chapathi/இனிப்பு சப்பாத்தி / வாழைப்பழ சப்பாத்தி

Ingredients

Wheat flour/Atta – 1cup

Banana – 2 medium size

Honey – 1tbsp

Ghee- 1tsp

Salt – to taste

Water – as needed

Method

In a large mixing bowl add the banana and mash well.

Then add the wheat flour,honey,salt and ghee. Mix well.

Add water and knead well to form a soft and pilable dough.

Makemedium sized balls from the dough.

Then roll it to a chapathi.

Meanwhile heat the tawa,when it is hot put the rolled chapathi to the tawa.

When the bubble starts appearing flip it to other side and cook it.

Add ghee on the sides and cook well and serve.

Note

It will be very soft can be consumed by kids or older person.

If you are preparing for kids you can add more ghee to the dough.

It can be taken without any side dish.

-SaranyaAjith

 

தேவையான பொருட்கள் :

கோதுமை மாவு – 1 கப்

வாழைப்பழம் -2

தேன் – 1 மேஜைக் கரண்டி

உப்பு – 1 தேவையான அளவு

நெய் – 1 டீ ஸ்பூன்

தண்ணீர் – தேவையான அளவு

 

செய்முறை :

  • வாழைப்பழத்தை நன்கு மசித்து கொள்ளவும்.
  • அனைத்தையும் ஒன்றாக சேர்த்து பிசைந்து கொள்ளவும்.
  • பின், சப்பாத்திகளாக தேய்த்து  நெய்யை சுற்றிலும் ஊற்றி, வேக வைத்து எடுக்கவும்.
  • இந்த சப்பாத்தி மிக மிருதுவாக இருக்கும். எனவே குழந்தைகளுக்கும், வயதானவர்களுக்கும் கூட ஏற்ற சப்பாத்தி.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s